Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
סיפורי טעמים
המטבח הערבי יוצא מהצלחת
תאריך פתיחה: 14/7/23
תאריך נעילה: 12/6/24
אוצרות: ד"ר לימור יונגמן, עדי נמיה - כהן יוזמת התערוכה: עדנה עסיס
בשורת הכיבוש הערבי משנת 632 ברחבי המזרח התיכון ומעבר לו, הביאה את השבטים הערבים הנוודים למפגש עם האוכלוסיות המקומיות על מגוון המטבחים, חומרי הגלם וטכניקות הבישול שבהם החזיקו בני המקום. התרבויות שחיו זו לצד זו התגבשו לתרבות ערבית מורכבת בה לצד הרוב המוסלמי השולט, חיו גם מיעוטים רבים בהם: יהודים, נוצרים, זראוסטרים, פגניים ועוד. התרבות המשותפת שנוצרה באה לידי ביטוי גם בעולם הקולינרי וביצירתו של מטבח חדש– המטבח הערבי.
מהת'ריד, המאכל האהוב על הנביא מוחמד, דרך המלבי, ועד החומוס והמג'דרה, התערוכה מציגה את תהליך לידתו, התפתחותו והתגבשותו של המטבח הערבי על ציר זמן של אלף שנים.
התערוכה תנוע על ציר זמן שתחילתו במטבח הדל שאפיין את חיי השבטים במדבר והתבסס בעיקר על חלב נאקות, תמרים ומאכלי בשר גמלים, דרך תרבות האוכל העשירה שהתפתחה בימי הביניים סביב הערים בגדאד וקהיר וכללה בין היתר יצירה של מתכונים, בנייה של ארמונות סוכר, כתיבה של ספרי בישול, משחקי השף ותחרויות אוכל ספרותיות ועד המטבח העות'מאני והסולטנים.
זמין לרכישה - חוברת מתכונים ממטעמי התערוכה. החוברת כוללת 13 מתכונים של מנות עיקריות וקינוחים שנבחרו בקפידה רבה מספרי בישול ערבים ועות'מאניים ששרדו מימי הביניים. המתכונים שוחזרו בעזרתם האדיבה של שף משה בסון ממסעדת אקליפטוס, שף רנם ברהום ממסעדת רשטא ושפית טלי פרידמן.
איסוף מקופת המוזיאון (אין משלוחים)