Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
הכד הנדיר – קווים לדמותו
יום שלישי, 4.5.21 בשעה 19:00
מפגש מקוון (בזום) עם החוקרות פרופ' רחל מילשטיין, ד"ר איילה לסטר, ד"ר עירית ציפר וד"ר קטיה ציטרין-סלברמן.
מנחה: ד"ר תאופיק דעאדלה, היסטוריון של אמנות וארכיאולוג המתמחה בתרבות החומרית האסלאמית.
ההשתתפות ללא תשלום אך כרוכה בהרשמה מראש
בימים אלו מתקיימת במוזיאון תצוגה מיוחדת למשך שבועיים ימים של כד נדיר בן כ- 900 שנה ממטמון הררי שיושאל בקרוב למשפחת המלוכה הקטארית לטובת תצוגה בעת פתיחתו של מוזיאון לאמנות אסלאם בפריז.
רגע לפני שהוא יוצא מבין כותלי המוזיאון, יפגשו מספר חוקרות שיאירו עליו ואודותיו ועל דומיו מזוויות שונות. מה מקומם של כלים בהקשר בו הם נחשפים? מה מקורו של הכד ומשמעות הדימויים על הכלים? איך הם עשויים ואיזה דרך הם עוברים?
אלו הן רק חלק משאלות עליהן ישוחחו במפגש הפרידה הזמנית מהכד. וכפי שחקוק על כתף הכלי "ברכה שלמה ועושר נצחי ושפע של אושר וביטחון מלא" אשר מיועדים לבעלים, אנו נאחל לו אותן ברכות בנדודיו. להרשמה לחצו כאן!