Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
התערוכה מציגה מושגי יסוד להבנת אמנות האסלאם על תקופותיה השונות. זהו האולם היחיד במוזאון שאינו בנוי על ציר כרונולוגי. הוא כולל מוצגים נדירים הממחישים את התפתחות השפה האמנותית הייחודית לאמנות האסלאם, ומלווה באמצעים אור-קוליים. הקהל שנכנס לאולם מלוּוה בסרט שמתאר את טקס ההקפות סביב הכעבה, ונפגש למולו עם גומחת תפילה 'מחרב', עשויה אריחי חרס מצוירים בעבודה ארמנית.
מוצגים בתערוכה שני חלקים עיקריים: חלק אמנותי בהקשר דתי וחלק שמדגיש את תרומת האסלאם לעולם בתחום המדעים, הטכנולוגיה, המוזיקה ועוד.
החלק הראשון כולל את הופעת דמותו של הנביא מוחמד והפילוג בין השיעה לסונה אחרי מותו, הקוראן והכתב הערבי התפילה, הסופיות (המיסטיקה הערבית) ועוד.
בתחום תרומת האסלאם לעולם נוכל ללמוד על משחק השחמט שהמוסלמים הפיצו באירופה, על השפעת כלי הנגינה על התרבויות המוזיקליות באירופה, על תרומת המדע הערבי בזכות מפעל התרגום של מורשת המדעים של יוון ורומא, ונראה מהי תרומת הערבים לרוקחות ולרפואה. בתחום המתמטיקה קיבל המערב מן הערבים את השיטה העשרונית, את האלגברה ואת מושג האפס. הערבים עסקו בתצפיות בגרמי שמיים ופתחו את האצטרולב שסייע במדידת זוויות הגובה של הכוכבים.
בתערוכה מוצג אוסף נדיר וייחודי - "מטמון הררי", שכולל כלי כסף מן המאה ה-12 מעוטרים בכתב, בערבסקות ובניילו. המטמון התגלה בתוך כד במערב איראן והוא מוצג כמעט בשלמותו במוזאון. זהו מקור חשוב ונדיר של כלי כסף מתקופה זו.
יעניין אתכם גם: מוזיאונים בישראל, מוזיאונים בשבת, אירועים לילדים בירושלים, מוזיאונים מומלצים בישראל
*צילום: אבשלום אביטל